måndag 30 maj 2011

Lite måndags shopping..

Hej på er! Hoppas er vecka börjat bra! Min har börjat riktigt bra. Fick ut samhällslära prov 8-, sedan fick jag 8+ i historia. Så jag är riktigt nöjd. Efter skolan begav sig jag, mamma, syster, urban och johanna iväg till Salo för att små shoppa lite. Så har  i stort sätt ägnat hela dagen där och visst blev det lite shoppat med ;)
 Ett stort armband från Vero Moda

 2 vanliga toppar från HM.
 En vit topp, älskade verkligen de broderade mönstret upptill.

 En somrig klänning från JC(bilden suger verkligen jag vet)
 Ett brunt smalt bälte från HM
Och så denna film, känns som att det är en klassiker som man verkligen borde se. Så hoppas nu att den är bra, nån som sett den?

söndag 29 maj 2011

Söndag...

Ibland behöver man söndagar som denna, då man sover till elva, äter morgonmål och sedan går och lägger sig igen, vaknar på nytt 15.oo, flyttar sig upp till soffan och ser på Gossip Girl i 3 timmar innan man beger sig tillbaka till Ekenäs.(obs! Det är inte någon krabbisdag, utan en vanlig söndag)
weheartit

lördag 28 maj 2011

Lördag 28.05.11

Hej på er! Hoppas ni alla mår bra idag? Själv mår jag förvånadsvärt bra, fast ja sovit dåligt och obekvämt!
Gårdagen var riktigt kul, förfest i mitt som blev riktigt bra. Efterdet och fira Ika, efter några timmar där så yra vi omkring lite överallt! (bilder kommer senare)
Har idag annors städat, varit på mat till mommos och sen int så mycket mera. Skall nu ta en powernap och läsa finska! Senare ser jag vad jag hitta på! :D

fredag 27 maj 2011

Finally Friday!

Hej på er! Hoppas ni mår super! Det gör iallafall jag :) läser lite finska och dricker ett glas vin till! ;) I kväll blir det att fira Ika som fyller 18 år! Så ett stort Grattis till henne! Men före vi bergär oss till henne så börjar vi fira i mitt!
Hoppas ni har en super bra fredagkväll!

onsdag 25 maj 2011

Lite tankar..

Ibland känns det som om jag slösar bort liv, tiden rusar iväg och jag spenderar tid på sånt som egentligen inte är viktigt för mig, jag  bara gör det för att de hör till och för att de måst göras.... Ibland känns det bara som allt blir fel, åren går, men man hinner inte reda ut det som blev fel, det blir där som ett svart hål. Man lever i framtiden eller de förflutna och  glömmer att leva i nuet.
Jag tänker nu ändra på det, jag tänker inte gå och oroa mig för framtiden eller det som har hänt! Tänker leva i nuet, umgås med vänner som gör mig glada och som jag verkligen litar på, sluta planera allt istället göra spontana saker. Resa mycket och leva livet!

tisdag 24 maj 2011

24.05.11

Hej på er! Har idag suttit i skolan till klockan fyra. Men det kändes ändå som om skoldagen gick väldigt snabbt. Efter skolan var Emilia & Nilla hit på käk. Efterdet blev det lite provläsning(sista provveckan drar igång i morgon! Fast jag inte hängt med i kurserna p.g.a resa så vägrar jag ta bort någon kurs, så envis är jag sen så sitter  nu här med 6 prov ,den kommande veckan! great)Kollade idag också in min läseordning nästa år, det är en katastrof! Kurserna krockar här och där och jag har skoldag till 16.00 de flesta dar....Måst ta och ändra på de!

måndag 23 maj 2011

Kollade in HM

Kollade in HM:s hemsida ett snabbt varv, och hittade några godbitar jag gärna skulle villa ha till sommaren..
 Denna jumpsuit skulle inte sitta fel en varm sommar dag!
 En fin naturvit topp!
 En gul, somrig bastopp.

 En marinfärgad topp! Love it!
 Jeansshort är ju ett måste :)

23.05.11

Hej på er! Hoppas er vecka börjat bra. Min har börjat riktigt bra, skrev ett geografi prov som gick relativt bra. Sedan var det ett finska förhör som inte gick så bra...
Efter skolan kom Nilla och Emilia hit och äta.

Har suttit och lyssnat på "halvslöa" sånger men kan inte låta bli att tycka att de faktiskt har sin charm...
1.Om sanningen skall fram-Eric Amarillo
2.Jag kommer-Veronica Maggio
3.Satan i gatan-Veronica Maggio

söndag 22 maj 2011

Söndag 22.05.11!

Hej på er! :) Solen skiner och det är ganska varmt. Riktigt sommarväder är påväg!
Har sovit länge idag och chillat med Hanna ute i solen! En riktigt avkopplande söndag med andra ord.
Gårdagen var helt okej, cruisade runt med kusin lite överallt och träffade på lite folk här och där! Tusen Tack Cessi för att du orkade och ville köra på oss! :)
Skall nu småningom söka mig in mot ekenäs och ta itu med provläsningen inför den sista provveckan detta år!!
See You!

lördag 21 maj 2011

Lördag 21.05.11

Sitter och slöar vid datorn, har varit på promenad, läst prov och tagit ett långt bad idag. Nu fixar sötaste Alexandra mat åt mig, mums. Sen är det bara att vänta på kusin Cessi och så bär det av till tenala och träffa finaste Amy och senare också annat schakk! Ska bli en riktigt chillkväll :)
Ha de superbra lördagkväll! :D

När man var liten..

Hej på er! Hoppas ni hade en bra fredag? Själv var jag hemma. Hade Nilla hit på skvaller och smörgås. Var riktigt kul att bara sitta hemma och chilla. Det blev en hel del djupa disskussioner om de en och de andra.
Vi kom bland annat in på hur  enkelt livet  var när man var liten. Man hade Mamma som alltid fixade allt och hände det något som du tyckte var hemskt kunde du bara springa gråtande till mamma, hon kramade dig, läste en saga och pysslade om dig och vips så var allt bra igen.Världen såg så ljus och lycklig ut och inga problem existerade. Ibland saknar jag verkligen när man var liten och ditt största problem  var vem som gungade på den bästa gungan eller hade den bästa dockan....

Weheartit

fredag 20 maj 2011

Chill fredag!

Hej på er! Hoppas ni njuter av de soliga vädret och har en fredagsfiilis! Själv tänker jag nog bara chilla runt den här helgen! I kväll kommer Nilla hit på lite skvaller och chill! :) och har jag riktigt tur så kanske Emma & Hanna kommer ner ett varv. (kan själv inte lämna huset eftersom jag är tvugen att se efter min bror i kväll och i morgon bitti)
En ganska gammal låt som fastnat på hjärnan..

Men ni ska ha en grymtbra fredag å sup försiktigt ;)

onsdag 18 maj 2011

Onsdagen 18.05.11

Hej :) Hoppas allt är bra med er? Själv mår jag riktigt bra, fast lite trött (konstigt med tanke på att jag sov närmare 13 timmar inatt)   Har idag haft skola från 8.00 till 14.15, efterdet kollade jag, Nilla och Emilia runt på stan lite och sedan blev det mat hos mig. Efterdet tog jag itu med alla läxor jag inte gjort de senaste veckorna...vilket var en heldel men nu är alla jag kommer på gjorda!
Har tillbringat de senaste tio minutrarna med att kolla in olika sidor om VM i ishockey(ha blivi någo ishockey freak här nu mittiallt..men de går över hoppas vi) Vissa saker är bara skrattretande, om inte temat så alla kommentarer...Texten från http://www.svenska.yle.fi/
Hundratusen firade guldet!
VM-pokalen i bitar!
Överdriven uppståndelse kring lejonens alkoholkonsumtion!

Men nu ut på promenad see you!

tisdag 17 maj 2011

Grym Måndagkväll :)

Hej på er!! Hann inte blogga igår, eftersom jag i skolan fick en helt galen idé med Ellinore & Emma & Vanessa, nämligen att åka in till Helsingfors och fira VM guldet. Lite spontan så där, men det blev så jävla grymt! Skall absolut börja vara mera spontan nu! Har aldrig skrikit och knuffats så mycket, för tydligen så hade en halv miljon människor också tänkt fira på torget så ni kan gissa om de var trångt men de va grymt nice!! :)
Mikael Granlund var en stor favorit bland publiken ;)
En sång som sjöngs för full hals..
Petri Nygård uppträdde också :)

En grymt bra måndag blev det!!

söndag 15 maj 2011

Skall nu bädda ner mig i soffan och se när Finland vinner över Sverige i ishockey! :)

Eurovision 2011!

Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg! Kollade ni på Eurovision igår? Vad tyckte ni? Själv tycker jag att Eurovisionen bara blir sämre och sämre. Alla länder röstar på sina grannländer. Så det slutar med att Azerbaijan vinner eurovisionen 2011! Helt fel...får bara en wanna be Jennifer Lopez känsla när jag ser sångaren. Nå det går int alltid som man vill....
Men gillade iallafall irlands, finlands, tysklands,sverige
Kunde inte låta bli att  tycka om denna konstiga tvilling pop!
Förra årets vinnare deltog ogen, med en helt okej låt!(men inte alls i samma klass som den ifjol)
Sveriges låt är ju en "typisk" schlager låt, helt okej...men jag kan bara inte tåla Eric Saade..

lördag 14 maj 2011

LÖrdagen 14.05.11

Hej på er! :) Blev inget bloggas igår eftersom jag inte slapp in på blogspot överhuvudtaget...iallafall tillbringade gårdagen i skolan sedan blev det kusinkalas. Finaste Cessi fyllde 18 år i onsdags så firade henne. Efter det blev det hem till bromarf och kolla ishockey! Höll tummarna för Finland och visst hjälpte de ;) 3-0 slutade matchen Finland-Ryssland!(Granlunds mål var verkligen legendariskt) Så skall nu fortsätta hålla tummarna när det är final nu på söndag.

Idag har jag varit hjälpledare på ett läger för lågstadiebarn. Lägret startade 9.30 i morse, har sedan dess sprungit,lekte, igen lekt! Men det har nog varit riktigt kul för det!
Skall nu kasta mig i badet och koppla av. Sedan blir det att tvinga pappa att fixa våffloroch vänta på att syster kommer. Sen blir det Eurovision, har inte hört ett annat bidrag en finlands så kan väl bara säga att jag håller tummarna för Finland!

En annan sång som satt sig på hjärnan är Lady Gaga-Judas....jag kan inte riktigt avgöra om jag gillar den eller hatar den..


torsdag 12 maj 2011

Här kommer några bilder på lite av de jag köpte i tyskland/polen , jag vet att jag lovade bilderna redan förra veckan, men är man lat som jag så tar de en tid! :P
 En helt vanlig blå topp
 En klänning för ynka 12 €
 Vit jeans shorts från HM
 En orange topp! Älskar verkligen den här färgen på sommaren och våren!
Lite turist får man väl vara :) så köpte denna t-skjorta. Texten är ju också sann! :D
+skor
+svart topp
+underkläder
+en ring

Tavastehus!

Hej :) har idag varit till Tavastehus med skolan, startade 8.oo, tillbringade 2 timmar i buss en solig dag för att besöka tavastehus slott i 30 minuter för att sedan äta i ett finskt gymnasium och sen 1 timme fritid och sedan åter igen 2 timmar buss!  Ganska slöseri egentligen, men man slapp bort från skolbänken en dag så man ska inte klaga!
Men måste medge att Tavastehus inte är någon stad jag skulle besöka en ledig dag..
Detta var Antonias åsikt om Tavastehus....
 Emma dissade också Tavastehus!

onsdag 11 maj 2011

Onsdag 11.05.11

Hej, superhärligt väder idag! :) men tyvärr så var det ju skola från 8.00 till 14.15! Träffade annors Nilla en sväng idag, satt ute och åt glass. mums! Så skall nu sätta mig ute i solen, och vänta på mamma som skall hämta mig fyra tiden, sen blir det bromarf! Skall dra en sista gång lågstadiejomppa, sen är den slut för iår!
bye bye!

P.s! Är annors grymt anvundsjuk på syster som idag är på FloRida:s konsert!!
Och ETT STORT GRATTIS til min kära kusin Cessi, som fyller 18 år idag! Ha en super dag!

tisdag 10 maj 2011

Tisdag 10.05.11

Hej på er! Har idag varit på Tutorutbildning i mjölbolsta till klockan tre. Var ett riktigt bra program och rätt så intressant, förrutom att man höll på att dö i föreläsningsalen p.g.a värmen!
Efter skolan, skulle jag på kaffe med Lina, men hon fick sjuts hem tidigare så de blev inget. Så for istället på glass och mat med Nilla och Emilia. Efter det blev det ett varv in till Lindex och kollade lite kläder, efterdet hem och ta itu med läxorna. Lade mig ute i solen och gjorde en hög med läxor. Så nu var de fixat!

Annors så här är bilderna från igår, alltså de 7 sista!
Bilder från igår, tagna av Johanna!

Nu ut på en promenix, bye bye!

måndag 9 maj 2011

Tips!

Måste tips er om ett super bra nagellack! Köpte det i tyskland, från Make Up Store nr 901, kostade 12,90 € men är värd varenda slant, håller en vecka utan problem! Och jag bara älskar färgen!

Chill Måndag!

Hej på er! Orkade inte blogga i går, eller jag hade varken ork eller tid! Vädret har varit så super nu de senaste dagarna att jag har stortrivts ute. Gårdagen spenderades ute i Ekenäs med Mathilda. Åt glass, solade och skvallrade, en riktigt bra söndag med andra ord.
Idag har jag haft skola till fyra, sedan hade jag Emilia & Nilla hit på lite mat. Efter det joinade jag syster och Johanna till Seppälä och sedan har vi suttit på Baywatch och snackat skit! (Johanna läger upp bilder nångång, så då  länkar jag  till henne så får ni se)

Måste annars medge att min skoliver är på minus just nu, skulle kunna skolka alla lektioner och bara sitta ute! Men nej, fullt schema har man...
Bjuder på en Tyskland/Polen bild! Jag och Ellinore i Ravensbrück! (P.S tycker annors att du Ellinore blir frisk nu och lagar dig till skolan:) )

lördag 7 maj 2011

Lördag kväll!

Halloj! Solen skiner och  det är varmt. Skall just fixa mig och senare fara på grill/chill och efterdet blir de fest! Perfekt lördag kväll med andra ord!
Ha En Super Lördag Kväll! För det tänker jag iallafall ha!

fredag 6 maj 2011

Helg!

Äntligen Fredag! Skall troligtvis tillbringa kvällen hemma med Hanna och Emma (+min kära lillebror som jag sitter barnvakt åt+2 av hans vänner) 
I morgon blir det sovmorgon, sedan ut på promenix och en timme på gymmet och senare in till Ekenäs på party!

Ha En Super Helg!

torsdag 5 maj 2011

Lite om resan..

Halloj, blir snart riktigt arg, hade just fixat ett långt blogg inlägg om resan och så vips försvann de...började på nytt och det gick int heller att spara!! Gaaah va irriterande, så tänker nu bara om det funkar smälla upp lite bilder och sånger som har med resan eller påminner om den!
2 riktigt bra sånger som Vanessa hade på sin telefon som jag blev helt förälskade i :)
 Besök i arbetslägret sachsenhausen..
 Arbeit Macht Frei!
 En av barackerna i Sachsenhausen..
 En av många ugnar där man brände lik..
 Tuuri & Vanessa in the bus!
 Söta Ellinore & Jenny i Ravensbryck
 Auschwitz 1
Auschwitz 1

Mera bilder kommer senare! Ha de gött!

onsdag 4 maj 2011

Home again!

Halloj, hemma efter en GRYMT bra vecka i tyskland och polen!! Skulla gärnat stannat en vecka till! Bra människor+fiilis+bra hotell+okej mat+ god dricka + bra program kan ju int bli annat en super vecka!!  Berätta mera i morgon, tänkte bara höra av mig så att ni vet att jag än lever :P
Nati nati!