torsdag 29 december 2011

2011 i korthet!

2011!!
Alltid när ett år gått så brukar jag tänka tillbaka på allt man sett, hört, besökt, gjort! Så nu kommer 2011 i korthet! 
Skratta eller gråta de väljer ni själva!;P

Januari:
Bloggade ännu på cosmopolitan.se då. I januari satsade jag hårt på skolan, festade i tenala, hade dagssemenarium och umgicks med goda vänner.
Emma och Hanna före lokalfesten i Tenala!
Februari:
Var nykter hela februari utom en dag, som spenderades med 4 härliga tjejer. I februari jobbade jag en vecka, såg på gamlas dans och upplevde första penkkisen!

Mars:
I mars bodde fina syster hos mig en vecka då hon var på prao i ekenäs.
I mars dansade jag benen av mig till Scotts i kimito, firade Mathilda med en lite chillkväll, såg på nattfotisen, besökte Helsingfors flera gånger, och var som besatt av filmer!
Jag och Hanna på Mathildas chillkväll

April:
I april blev det varmt och fint ute, så solade bort hela påsklovet.
Firade också syster och var rejält skoltrött.
I slutet av april hoppade jag och en hel hög andra elever från gymnasiet på planet till Berlin. Vi besökte koncentrationsläger, arbetsläger och så festade vi en hel del. 

Auschwitz 2
Berlin(bild från google)

Ellinore och Jenny i Tyskland.
Maj:
I maj var jag  i polen och tyskland, festade hos Märta och hos Ika, var till Helsingfors och firade VM guldet, var hjälpledare på ett barnläget, solade och njöt av ett somrigt väder, pinade mig i skolan de sista veckorna, hängde med superfiina vänner, förfestade lite i mitt!


Juni:
I juni var det den efterlängtade avslutningen, var på popkalaset, var barnvakt, hade besök från sverige, besökte Åbo, grillade hos Lina, solade massor, firade midsommar i kimito så där spontant hemresan blev dock längre än planerat, började jobba, åt massor av grillmat och nypotatis, spelade volley med härliga vänner.
Juli:
I juli hade vi grillkväll i mitt med tjejerna, besökte torparrian, var på bromarfnatten, var också på spontan tripp till Baltic Jazz med Jessi och Miri, firade fiiinaste Amy som fyllde, försökte klättra in genom fönster, tog nattdopp, skvallrade en massa med mina jobbpolare !


Augusti:
I augusti firade jag Nilla som blev 18 år, var på vinkväll och sedan på en annorlunda fest, besökte ramsdal, såg på syster som konfimerades, skolan började,  var till högsand, började träna ordentligt, firade forneldarna, och jobbade.





September:
I september var jag på min kusins bröllop, till vårdkasen på lite party, var i stugan med syster, Johanna och Nilla, var på fest till Spettes, började träffa A, hade konvent för nybörjarna.





Oktober:
I oktober tog jag de lugnt och hängde med vänner och A. Var ganska mycket i bromarf på helgarna eftersom jag jobbade, firade Vanessa med 3 rätters middag, var till Salo många gånger, hängde mycket med Nilla var på många spontana cruis bl.a. till Alaska!


November:
I november blev jag lite äldre och hade kusinkalas,var på välgörenhets konsert, träffade A:s familj och släkt, var på tackfest till trollshovda, spenderade mycket tid med kusinvitamin Cessi, firade Miri som blev 18 år, shoppade en heldel.

Cessi och Laura!
December:
I december var det julklappar,julfest julmarknad som gällde, firade jul hemma, julmiddag hos fammo, besökte Pargas, fixade mat med Miri, och drömde om en snörik jul....



Strömavbrott!

Hej!
Beklagar för en usel uppdatering här på bloggen, har  nämligen levt utan ström sedan morgonen den 26 december! Var en ordentlig storm så har inte haft el, internet, telefon kontakt sedan dess. Men packade idag in mig till ekenäs så nu kan jag leva ett "normalt" liv igen. Så beklagar om jag inte varit anträffbar! Har nämligen inte kunnat ta emot sms eller samtal.

Annars har jag på tisdag och onsdag suttit barnvakt åt två barn. Efter att jag suttit barnvakt på onsdagen åkte jag och A ut till stugan för att bada bastu, vinterbada och äta gott! Hade en helt superhärlig kväll!
Har också hunnit träffa några vänner i storm mörkret.

Nu är jag då som sagt tillbaka i ekenäs med syster, skall nu kolla film och äta gött! I morgon lite shopping i Sello!
Puss Hej!

söndag 25 december 2011

Julmiddag hos Fammo!

Hej!Har nu ätit julmiddag hos Fammo. Det är inte någon lite julmiddag det, fammo har nämligen 5 barn, 13 barnbarn, 5 barnbarnsbarn + alla fruar/män/pojkvänner/flickvänner så blir det rätt många!
Men det är alltid lika roligt att träffa alla, och nu är man så mätt att man inte vill se julmat på ett år igen!

Några julklappar!

1. Mamma och pappa betalar HELA min gamlasdans klänning + skor! Happy!!!!
 2.Nina Ricci  parfym av  pappa
 3. En del av gudmor och gudfars julkapp
 4. Efter att jag hela hösten klagat på att det är kallt i min lägenhet(normalt 16 grader på morgonen...) så satsade mamma på att jag skulle ha varmt nu!!

5. En parfym av A.

6.Pengar, pengar :)

lördag 24 december 2011

Julmiddag!




Har ätit mig fet med familjen och mormor och morfar. Försöker nu smälta maten och kollar film.
Mera bilder får ni i morgon! Hoppas ni haft en lika bra julmiddag och fått lika bra julklappar som jag!

God Jul!

Nu sticker jag snart iväg till julkyrka, senare julmat och umgås med familjen!
Marlene önskar er en riktigt god jul!

fredag 23 december 2011

Granen står så grön och grann...

Hej!
Julgranen klädd, julmusik spelas, mamma och pappa packar paket, lillebror ser på julprogram på TV! Det är jul i vårt hus!

Ser ut som ja varit snäll iår..höhöh :P

Pepparkaksbak med Nilla!

Hej! 
Har packat mig till bromarf för att fira jul med familjen och umgås med vänner! Stannar i bromarf en vecka framåt! Mysigt med andra ord! Har tillringat 23 december med Nilla, har bakat och brännt pepparkakor!
Hoppas ni också haft mysigt!



torsdag 22 december 2011

22 december!

God morgon! 
Vaknade efter 11 timmars sömn pigg och utvilad. Är nämligen ledig på dagen och ikväll är det julfest som gäller!
Började morgonen med "tomtegröt" dvs risgrynsgröt!
 Skall nu bara slö tills A kommer hit, senare blir det julfest! Ha en mysig dag!